dimecres, 30 de desembre del 2009

Cibernàrium


Durant la setmana d'activitats extraordinàries vam assistir a una conferència al Cibernàrium. La conferència tractava sobre l'explicació del funcionament d'aquesta iniciativa a la ciutat de Barcelona. Aquest projecte consisteix en la creació d'un espai que té com a objectiu principal divulgar i fomentar la utilització de les noves tecnologies i de les eines més recents que ens ofereix internet.

Una de les característiques més destacables d'aquest espai és que rebre aquests cursos no comporta cap despesa econòmica. Per tant, hi trobem un ampli ventall d'activitats gratuïtes per a la nostra formació.

La oferta d'activitats no només se centra en la gent que es vol iniciar en aquest camp, sinó que també inclou cursos amb aplicacions de nivell professional, totes pensades per a gent en edat laboral.

Els horaris són totalment flexibles, i hi ha la possibilitat d'apuntar-se en períodes curts, trimestrals, per franges temàtiques, o simplement, escollint només allò que t'interessa o crida l'atenció.

Durant la conferència ens van repartir un full a cadascú, on hi havia noranta-quatre caselles. En elles havíem d'anotar si coneixíem o no tot un llistat de programes que pertanyen a la família de la web 2.0. En el meu cas, la majoria de respostes van ser, malauradament, que no, fet que em va fer reflexionar sobre si estava o no al dia de l'actualitat en la xarxa. La resposta era clara.

Més tard, vam visualitzar un vídeo, titulat Did you know?, molt interessant. Aquest vídeo, que us recomano fermament, i que teniu disponible al final d'aquesta entrada, mostra una sèrie de dades que fan prendre consciència de l'era de canvis que estem vivint sense adonar-nos-en del tot. El món avança a una velocitat vertiginosa, i no podem quedar-nos enrere, i menys, volent-nos dedicar a la professió per la qual estem estudiant. Finalment, després d'un descans, vam fer un debat general, on s'hi van poder intercanviar opinions i punts de vista, i acabar d'enriquir-nos de coneixement sobre les noves tecnologies.

Va ser una estona força interessant, on va haver-hi lloc per les sorpreses i per les reflexions. Com a nota anecdòtica vull citar els problemes tècnics d'àudio que van aparèixer en la introducció de la conferència, que van provocar certes rialles entre el públic pel seu efecte graciós.


Aquí podeu veure el vídeo del que us he parlat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada