dijous, 24 de desembre del 2009

Pràctica amb el Movie Maker

Durant una sessió a la classe de TIC, vam estar treballant amb un programa gratuït que ve inclòs al sistema operatiu de Windows: el Movie Maker. Aquest editor de vídeo ens permet crear-ne experimentant amb transicions, efectes, títols o crèdits.

La nostra pràctica consistia en una sèrie de passos:

1. Vam escollir una imatge de la xarxa, i a continuació la vam posar a punt amb el GIMP.

2. Més tard vam utilitzar l'Audacity, un editor d'àudio. Vam crear una pista on vam gravar un text escrit amb la nostra veu, i en una altra pista, vam incloure una cançó escollida d'entre una llista que estava a la nostra disposició. Jo vaig escollir la cançó Heal the world de Michael Jackson. Un cop vam tenir les dues pistes, vam retallar el tros de la cançó que ens interessava, i vam reajustar els volums per evitar que les dues pistes es trepitgessin.

3. Ara ja només quedava ajuntar la imatge i el so. Vam obrir el Movie Maker, i hi vam afegir els dos arxius. Per acabar, vam afegir la transcripció del text parlat en el vídeo, per a poder seguir-ne el fil més fàcilment. Per finalitzar, vam reduir la qualitat del vídeo per a poder-lo pujar al nostre bloc més fàcilment.

Un cop fet el vídeo m'agradaria destacar la sorpresa que vaig tenir al veure la senzillesa de la funcionalitat del programa. Jo el desconeixia, i el considero una bona eina per al futur, ja que pot ser-me d'ajuda en exposicions, treballs, recopilació de fotografies, etc. Per tant, entra a la llista del programari lliure útil descobert a les classes de TIC.

Aquest és el resultat final:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada