dilluns, 28 de desembre del 2009

Qui és un bon comunicador?



Fa unes setmanes a la classe de COED, l'Imma ens va demanar que penséssim en algun personatge públic que ens semblés un bon comunicador. També havíem de justificar la nostra elecció, tot dient els adjectius que li atorgaríem per tenir aquesta habilitat.

Jo vaig anotar al Josep Lluís Carod Rovira. Més enllà d'ideologies polítiques, sempre m'ha semblat un home capaç de dir allò que pensa amb respecte, valentia, sinceritat i aportant bons arguments.

Una bona demostració d'aquestes hablitats és aquest vídeo de la seva participació en el programa de TVE Tengo una pregunta para usted. Crec que queda patent la seva capacitat del que ja he citat anteriorment, i sobretot, la facilitat i seguretat que té al respondre preguntes sobre temes delicats. Us convido a que vegeu, si més no, uns minuts del vídeo, i comprobareu si és o no un bon comunicador.



Un cop tots vam haver escrit el nostre personatge, vam realitzar una posada en comú de les nostres opinions, complementant-les i afegint-ne nous adjectius. Alguns dels comunicadors més destacables són aquests:

  • Pep Guardiola: passional, sincer, educat, cult, intel·ligent.
  • Pepe Rubianes: còmic, transparent, facilitat per connectar amb el públic.
  • Josep Cuní: credibilitat, bona entonació.
  • Andreu Buenafuente: dinàmic, graciós, expressiu.
  • Joan Laporta: directe, clar, domina la llengua, bona presència.
  • Artur Mas: proper, correcte, precís.
  • Risto Mejide: directe, explosiu, sincer, capta l'atenció.

Va ser una classe dinàmica i divertida, ja que tots els personatges i característiques van ser anotades a la pissarra, fent més clar i entenedor l'exercici, i facilitant seguir-ne el fil. També ens va ajudar a aprendre a fixar-nos en les habilitats comunicatives dels personatges públics. Per acabar, i sense ànim d'ofendre a ningú, m'agradaria anomenar a algú mancat de totes aquestes habilitats, ja que, de la mateixa manera que ens podem fixar en els que les tenen, també en trobem que no. El primer nom que em ve al cap és el del Sr. Daniel Sánchez Llibre, amb un mal ús de la llengua catalana, poca claredat, mala expressió, frases amb estructures incorrectes, etc.

Amb aquest afegiment poso punt i final a aquesta entrada que parla dels bons comunicadors, amb l'esperança de no haver violat cap de les característiques nombrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada