dimecres, 30 de desembre del 2009

Exposició oral - Treball sobre el territori


El dia de la presentació del mòdul de Processos i contextos educatius II, l'Imma i el Jorge ens van parlar d'un treball que englobaria les dues assignatures que el conformen. Es tractava de fer una exposició oral, amb una durada d'entre sis i set minuts, basant-nos en un “territori”, i ajudant-nos dels suports multimèdia treballats a TIC.

El tema, com podeu veure, era molt ampli i poc concís. Per tant, gaudíem de gran llibertat per pensar-ne i escollir-ne un. No necessàriament havia de ser un barri, ciutat, o poble. El significat de territori en aquest treball era abstracte, és a dir, podíem escollir pràcticament qualsevol tema que es pogués analitzar i compartir amb els altres. També cal afegir que durant totes les exposicions avaluaríem els nostres companys, anotant els aspectes positius i negatius del seu treball i posada en escena.

Jo vaig formar parella amb la meva companya Sandra Castelnuovo, i el tema que vam cridar va ser el següent: Viure a una residència de la tercera edat. Els dos vam coincidir en la idea de basar el treball en un tema amb rerefons social i humà, i aquest va ser l'escollit.

A l'hora de realitzar el treball vam pensar que era interessant veure en primera persona com era la vida en un centre d'aquest tipus, i, després de buscar i moure'ns, la Residència Diagonal, al Passeig de Sant Joan de Barcelona, ens va obrir les seves portes. Allí vam realitzar una entrevista amb la directora del centre, que, amablement, ens va facilitar tota la informació que nosaltres crèiem necessària.

Més tard vam tenir la oportunitat de viure el testimoni d'una resident, la Senyora Maria, que, durant una llarga conversa, ens va donar el seu punt de vista sobre aquest centre i la seva estada allí.

Finalment, amb la presentació ja preparada, va arribar el dia d'exposar el nostre treball davant els dos professors i els companys de la classe en petit grup.

Casualment, va resultar l'última exposició oral del semestre, i, potser gràcies a l'experìencia adquirida en totes les anteriors, va resultar una estona on els nervis no van acaparar la meva ment. Em sentia força tranquil, segur de mi mateix, i conscient que la prèvia preparació del discurs facilitaria la comunicació amb el públic.

M'agradaria remarcar una frase que vam rescatar de la conversa amb la senyora Maria: aquí s'aprèn a comprendre una realitat diferent, és un altre món. Aquesta frase resumeix i defineix perfectament el títol del nostre treball, ja que explica com és viure a una residència de la tercera edat.

A continuació podeu veure una presentació molt semblant a la que vam realitzar, i en la que es va basar l'exposició. La oficial i definitiva es troba en la carpeta compartida del mòdul al blink.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada