dimarts, 29 de desembre del 2009

CmapTools



En una de les primeres sessions de Gestió de la informació i TIC el professor ens va ensenyar a utilitzar un programa que serveix per crear mapes conceptuals, el Cmap Tools. Un mapa conceptual és molt semblant al que tots coneixem per esquema, però té alguna diferència, com ara que la informació que hi afegim està més sintetitzada. A més, amb aquest programa podem incloure enllaços a altres pàgines web per complementar i ampliar la informació.

El mapa que jo he realitzat està exportat al format d'imatge .jpg, per tant no es pot accedir als enllaços inclosos. Tanmateix, el programa ofereix la possibilitat de penjar els mapes dels usuaris a una xarxa pròpia del programa, amb l'objectiu de poder compartir, transportar o consultar els mapes que la gent ha dut a terme.

Aquest programa era desconegut per mi, i el que més em va sobtar era aquesta possibilitat de navegar i poder accedir a tots els mapes mitjançant el propi programa. Un altre aspecte a destacar és la seva funcionalitat: els primers minuts és possible fer-se un embolic, però a mesura que crees algun mapa de baixa dificultat et pots familiaritzar amb el programa, i, fins i tot, fer proves amb les diferents possibilitats que ofereix, tant funcionals com estètiques.


El mapa que hi trobareu a continuació sintetitza breument en què consisteix el concepte de programari lliure, una visió diferent sobre el funcionament i aprofitament del mon informàtic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada