dilluns, 28 de desembre del 2009

eyeos

Una activitat que vam dur a terme amb el professor Jorge Coderch va ser la següent: vam ajuntar-nos en grups de quatre, i cada grup va escollir un programa d'una llista que ens va facilitar el professor. Tots aquests eren dins de la família del programari lliure. Un cop escollit el programa, havíem d'elaborar una presentació amb el Google Docs, i preparar una exposició oral on hi explicaríem a la resta dels companys la informació més important sobre l'aplicació, així com el seu origen i funcions principals entre d'altres.

El meu grup estava format per l'Isaac Serrano, el David Catchot, la Marta Rodríguez Antón i jo. El programa que vam escollir va ser l'eyeos. Tot seguit us mostro la nostra presentació, i continuació us resumiré les dades més rellevants que vam mencionar durant la nostra exposició:



  • Creat al 2005 a Catalunya
  • És un escriptori virtual. Només cal connexió a internet per accedir al teu escriptori.
  • Estructura senzilla i clara.
  • Gran varietat d'aplicacions: editor de text i d'imatges, reproductor de música, agenda personal, presentacions, correu electrònic, i joc d'escacs entre molts d'altres.
  • Major seguretat i restriccions en la privacitat.
  • Dirigit a un gran ventall de públic, ja que se'n poden fer molts usos: un ús personal; en un àmbit educatiu, com per exemple per fer treballs en grup; a nivell empresarial, per compartir dades o estadístiques, o fins i tot, en les administracions públiques.
La meva valoració del programa va condicionada pel fet que jo no coneixia aquest programa, ja que porta poc temps a disposició dels usuaris, però sense dubte, crec que significa una eina clau per a aquella gent la qual la seva professió està lligada amb el món informàtic. El fet de poder treballar amb els nostres arxius sense haver de dur-los a sobre és una gran comoditat. A més, un altre factor que valoro molt positivament és la cura que es té amb la seguretat dels arxius, tant per no perdre'ls, com per conservar la privacitat personal. Així doncs, de ben segur que pensaré en l'eyeos quan em trobi en alguna situació on em pugui resoldre alguna incomoditat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada